Dragos Antik Kazı Alanı Arkeoparka Dönüşüyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Dragos Arkeolojik Kazı Alanı’nı arkeoparka dönüştürmek için çalışmalara başlandı. İlçede kent sorunlarının tespiti ve çözümü ile katılımcı demokrasinin bir örneği olarak, her ayın ilk cumartesi günü gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı’nın 163’üncüsü yapıldı. Toplantı Dragos Arkeolojik Kazı Alanı’nda düzenlendi. Toplantıya Başkan Yüksel, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Kartal’ın 20 mahalle muhtarı katıldı.

TASARRUF MESAJI VERDİ

Yüksel, Türkiye ekonomi politikalarına değindi. Kartal Belediyesi’nin mevcut tasarruf tedbirlerine çok önceden başladığını kaydederek, tasarruf tedbirlerinden taviz vermeyeceğini, yeni dönemde de hayata geçirilecek çalışmalarda aynı tedbirlere bağlı kalınacağını ifade etti.

‘KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK’

Kartal’ın tarihini anlatıp ve bir kentin tarih bilinciyle gelişmişlik seviyesini yakalayabileceğini belirten Başkan Yüksel, Dragos Kazı Alanı’nın en yakın zamanda bir arkeoparka dönüşeceğini duyurdu. Yüksel, “Bu alan, aynı zamanda eğitim, araştırma ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yaparak. Hem halkın hem de ziyaretçilerin tarih ve kültürle iç içe olmalarını sağlayacak. Kartal’ın tarihine ışık tutacak bu proje, gençlerimize ve çocuklarımıza tarih bilincini aşılayacak, onlara geçmişin izlerini bugün de keşfetme fırsatı sunacak.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx