Meteoroloji haritayı güncelleri! Aşırı sıcaklar geliyor

Meteoroloji yeni haritayı paylaştı. Birçok il için sağanak uyarısı yapılırken istanbul dahil bazı kentlerde ise sıcaklık alarmı verildi. Sıcaklıkların beraberinde getirdiği orman yangınları ile ilgili uyarılar peş peşe  geldi. 

14:06 07 Temmuz 2024

ANTALYA’DA OTLUK ALANDA YANGIN

Antalya’nın Aksu ilçesi Murtuna Mahallesi’nde saat 12.30’da orman dışı bir alanda yangın çıktı. Yangına hızla müdahale eden ekipler, 3 helikopter, 2 uçak, 4 arazöz ve 2 su ikmal aracıyla yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Çok sayıda orman yangın işçisi de müdahalede bulunuyor. Yangına hem karadan hem havadan müdahale edilerek söndürme çalışmalarını devam ediyor.

14:05 07 Temmuz 2024

SICAKTAN BUNALANLAR DOĞAL KAYNAK SUYUNDA SERİNLİYOR

Bingöl’de hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerine çıkmasının ardından, kentte yaşayan vatandaşlar serinlemek için göl veya göletlere akın etmeye başladı. Kent merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Ilıcalar beldesinde doğal kaynak suyu da vatandaşların uğrak noktalarından biri haline geldi. Kayalıklar altından çıkan ve şifalı olduğu düşünülen doğal kaynak suyu, ılık olmasına rağmen yaz aylarında vatandaşları serinletiyor.

 

14:04 07 Temmuz 2024

ESKİŞEHİR

Son günlerde yağışların etkili olduğu Eskişehir’de hava sıcaklığının 2 ila 5 derece artması bekleniyor. Raporuna göre, bölge genelinde parçalı ve az bulutlu bir havanın etkili olacağı, sıcaklıkların ise 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Bursa ilinin kuzey ve batı kesimlerinde zaman zaman saatte 40 ila 60 kilometre hızla kuvvetli eseceği öngörülüyor.

14:04 07 Temmuz 2024

AYDIN İÇİN UYARI GELDİ

Aydın genelinde son haftalarda hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrederken, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yarından itibaren hava sıcaklıklarının artması bekleniyor. Hafta boyunca en yüksek sıcaklığın Pazartesi ve Salı günü 42 derece olması bekleniyor. 

14:02 07 Temmuz 2024

SICAKLIK 41 DERECEYİ BULDU, SAHİLLER DOLDU

Hava sıcaklığının gün ortasında 41 dereceyi bulduğu Antalya’da nem oranı yüzde 23, deniz suyu sıcaklığı 29,5 derece ölçüldü. Sıcaktan bunalan yerli ve yabancı tatilciler de Konyaaltı Sahili’ni doldurdu.

Sahile gelenlerden bazıları denizde yüzüp, dalış ve kürek sörfü yaparken, bazıları da güneşlenmenin yanı sıra gölgede denizi izlemeyi tercih etti. Çocuklarıyla beraber sahile gelen aileler, denizin içinde oynayıp eğlendi.

14:02 07 Temmuz 2024

“AŞIRI SICAKLAR GELİYOR, 5-6 GÜN DEVAM EDECEK”

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün pazar sabah rüzgâr Marmara’nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Akdeniz’in iç kesimleri ve Orta Karadeniz de kuzeyden ara sıra kuvvetli esecek. Doğu Anadolu’da yağmur var diğer bölgeler açık.

Pazartesiden itibaren Marmara, Ege, Akdeniz bölgelerine aşırı sıcaklar geliyor. 5-6 gün devam edecek. 11-16 saatlerinde dışarı çıkmayın, bol su tüketin, açık renk bol giysiler giyin, gözlük ve şapkayı unutmayın. Orman yangını riski var. Aracınızda ve orman kenarında sigara içmeyin”

13:59 07 Temmuz 2024

METEOROLOJİ UYARDI

Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sinop, Yozgat ve Sivas çevreleri ile Kayseri’nin kuzey ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu, Giresun, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevreleri ile Van’ın kuzey ve doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklıkları batı, güney ve iç kesimlerde 1 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde, Doğu Anadolu’nun doğusunda 2-4 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Akdeniz’in iç kesimleri ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Canlı Anlatım Özeti

  • ANTALYA’DA OTLUK ALANDA YANGIN
  • SICAKTAN BUNALANLAR DOĞAL KAYNAK SUYUNDA SERİNLİYOR
  • ESKİŞEHİR
  • AYDIN İÇİN UYARI GELDİ
  • SICAKLIK 41 DERECEYİ BULDU, SAHİLLER DOLDU
  • “AŞIRI SICAKLAR GELİYOR, 5-6 GÜN DEVAM EDECEK”
  • METEOROLOJİ UYARDI
Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir